Dragi članovi,

obzirom da se Zajednica Talijana Zagreb često svojim radom i dobrom voljom svojih članova odaziva na dobrotvorne akcije i ovaj put želimo svojim malim doprinosom pomoći dragim volonterima koji svojim radom pomažu

MEĐUNARODNOJ ZAKLADI “IL GIARDINO DELLE ROSE BLU” .

Njihovi dugogodišnji volonteri Vrta plavih ruža iz Italije kupili su kuću u blizini bolnice Donja Bistra. Mislimo da će ovim korakom suradnja volontera s bolnicom biti osigurana i u budućnosti, a također i da će njihov smještaj biti sigurniji i udobniji kada im svi zajedno u tome i pomognemo. Želimo podsjetiti kako su volonteri do sada koristili staru montažnu kućicu u bolničkom krugu, koja je u vrlo lošem stanju, a radi dotrajalosti, nije više niti sigurna za smještaj.

Ovim putem molimo sve Vas, naše članove ako ste u mogučnosti da iznosom koji sami odredite potpomognete ovaj projekt kako bi mi svi zajedno sudjelovali u  izgradnji kuće u kojoj bi boravili volonteri koji pomažu u bolnici za kronične bolesti djece, Gornja Bistra.

Svaki prilog volonterima je dobrodošao pa i onaj koji izgleda vrlo mali, njima je jako veliki.

Talijanska Unija – Zajednica Talijana u  Zagrebu
Palinovečka 19
10000 Zagreb
OIB: 45817073180
IBAN:  HR7423600001102191705

 Za više detalja kliknite na link  ispod!

www.bolnica-bistra.hr/latice-ruze-pomozimo-nasim-volonterima

Humanitarne aktivnosti

Zajednica Talijana u Zagrebu dugi niz godina prati i pomaže radu bolnice za dječje kronične bolesti Gornja Bistra. U aktivnostima bolnice nesebično sudjeluju i talijanski volonteri kojih je u deset godina bilo preko pet i pol tisuća. ‘Vrt plavih ruža ONLUS’ je humanitarna organizacija koju je osnovao don Ermanno D’ Onofrio, on je i pokrenuo dugačak lanac solidarnosti koji je danas primjer svima i dokaz da se zajedničkim snagama može ovaj svijet učiniti ljepšim, pogotovo djeci kojoj je to najpotrebnije. Godišnjica ove značajne organizacije i njezinog djelovanje u Hrvatskoj obilježena je u veljači 2012 pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i Njezine ekselekcije talijanske veleposlanice u Hrvatskoj, Emanuele D’ Alessandro.

Humanitarne akcije

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2019.

Udruga DOWN

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2018.

Udruga Mali zmaj

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2017.

Udruga Ozana i Caritasov dom Trešnjevka