Dragi članovi,

obzirom da se Zajednica Talijana Zagreb često svojim radom i dobrom voljom svojih članova odaziva na dobrotvorne akcije i ovaj put želimo svojim malim doprinosom pomoći dragim volonterima koji svojim radom pomažu

MEĐUNARODNOJ ZAKLADI “IL GIARDINO DELLE ROSE BLU” .

Njihovi dugogodišnji volonteri Vrta plavih ruža iz Italije kupili su kuću u blizini bolnice Donja Bistra. Mislimo da će ovim korakom suradnja volontera s bolnicom biti osigurana i u budućnosti, a također i da će njihov smještaj biti sigurniji i udobniji kada im svi zajedno u tome i pomognemo. Želimo podsjetiti kako su volonteri do sada koristili staru montažnu kućicu u bolničkom krugu, koja je u vrlo lošem stanju, a radi dotrajalosti, nije više niti sigurna za smještaj.

Ovim putem molimo sve Vas, naše članove ako ste u mogučnosti da iznosom koji sami odredite potpomognete ovaj projekt kako bi mi svi zajedno sudjelovali u  izgradnji kuće u kojoj bi boravili volonteri koji pomažu u bolnici za kronične bolesti djece, Gornja Bistra.

Svaki prilog volonterima je dobrodošao pa i onaj koji izgleda vrlo mali, njima je jako veliki.

Talijanska Unija – Zajednica Talijana u  Zagrebu
Palinovečka 19
10000 Zagreb
OIB: 45817073180
IBAN:  HR7423600001102191705

 Za više detalja kliknite na link.

Humanitarne aktivnosti

Zajednica Talijana u Zagrebu dugi niz godina prati i pomaže radu bolnice za dječje kronične bolesti Gornja Bistra. U aktivnostima bolnice nesebično sudjeluju i talijanski volonteri kojih je u deset godina bilo preko pet i pol tisuća. ‘Vrt plavih ruža ONLUS’ je humanitarna organizacija koju je osnovao don Ermanno D’ Onofrio, on je i pokrenuo dugačak lanac solidarnosti koji je danas primjer svima i dokaz da se zajedničkim snagama može ovaj svijet učiniti ljepšim, pogotovo djeci kojoj je to najpotrebnije. Godišnjica ove značajne organizacije i njezinog djelovanje u Hrvatskoj obilježena je u veljači 2012 pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i Njezine ekselekcije talijanske veleposlanice u Hrvatskoj, Emanuele D’ Alessandro.

Humanitarne akcije

BOLNICA REBRO 2021.

Akcija – plišanci za bolnicu Rebro

HUMANITARNA AKCIJA 2021.

Zajednica Talijana u Zagrebu je u siječnju ove godine organizirala humanitarnu akciju za pomoć Petrinji i okolici nakon razornog potresa. Zajedno s Veleposlanstvom i članovima uspjeli smo u tome! Pomoć koju smo skupili zajedno donirali smo putem zaklade Solidarna.

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2019.

Udruga DOWN

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2018.

Udruga Mali zmaj

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2017.

Udruga Ozana i Caritasov dom Trešnjevka

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2016.

Ove godine Talijanska unija – Zajednica Talijana u Zagrebu za svoju božićnu humanitarnu akciju odabrala je Udrugu Neuron. Udruga Neuron je osnovana prije dvije godine s ciljem pomaganja osobama oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti. Ovim putem zahvaljujemo se svim svojim članovima što su nam omogućili da djeci uljepšamo Božić.

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2015.

Humanitarna akcija, dječji dom Sv Terezije od malog Isusa – Zagreb, prosinac 2015.

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2014.

Humanitarna akcija, Dječji dom Caritas, Trešnjevka – Zagreb, prosinac, 2014.

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA 2013.

Humanitarna akcija, Dječji dom Caritas, Trešnjevka – Zagreb, prosinac, 2013.

BOLNICA ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI 2012.

Posjet bolnici za kronične bolesti dječje dobi, Gornja Bistra, 21.12.2012.

BOLNICA ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI 2012.

Posjet bolnici za kronične bolesti dječje dobi, Gornja Bistra, 27.02.2012.